X

De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, telefonnummer och e-post. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss, och i de fall vi är beroende av annan part för att genomföra leverans kommer de att kunna behandla dessa.

Anledningar till att inte använda WordPress

Den enorma populariteten hos CMS, har medfört att WordPress vilseleder många till att tro att det måste vara det bästa alternativet för allt. Men som med många saker, är popularitet inte nödvändigtvis lika med överlägsenhet. Ett lämpligt exempel skulle vara popmusik (men jag är säker på att många Ace of Base-fans skulle vara oense med oss där).

Så med det här inlägget kommer den här artikeln att beskriva huvudorsakerna att inte använda WordPress. Här nedna följer anledningarna, utan inbördes ordning:

WordPress är överdimensionerat

WordPress började sitt liv som en ödmjuk bloggplattform, men allt eftersom dess popularitet vuxit så har dess funktioner, för att tillfredsställa efterfrågan. Jag kan höra dig tänka "så vad är det för fel?"

Jo, det största problemet vi har är att i sitt försök att mätta efterfrågan försöker WordPress allt mer vara allt för alla. Resultatet? Verktyget har fallit kort på ett stort antal områden. Och det är dessutom att det nu är så överdimensionerat att för de allra flesta enkla sajter som behöver skapas innehar det helt enkelt för mycket bagage som försämrar prestanda och funktionalitet.

Det här är en punkt som beskrivs av utvecklaren Ben May, när han säger "I stället för att börja på en blank duk och bygga upp får du något som är halvt byggt, och om du inte vill ha det måste du aktivt ta bort det". Detta för honom är en ”amatörmässig och malen lösning”, och är något som vi i stort sett håller med om.

Wellfire.co sammanfattar hela denna fråga fantastiskt genom att säga "använd inte en schweizisk armékniv när du behöver en kraftborr - eller bara ett enda blad".

WordPress har inga särskilda fördelar för SEO

Wordpress beskrivs ofta av många som att ha lite mystiska specialkrafter som gör det i sig bättre för SEO. Som om det har privilegier hos sökmotorerna eller något.

Men, även om WordPress-webbplatser kan vara mycket bra utifrån ett SEO-perspektiv så kommer det alltid ner till personen/människan som bygger och underhåller webbplatsen och mindre på grund av själva plattformen. En oerfaren person kan mycket enkelt skapa en SEO-ovänlig WordPress-webbplats och vice versa.

Dessutom är många av de "SEO-fördelar" som Wordpress hävdar ha en ganska vanlig praxis som kan uppnås lika enkelt genom en ren HTML kodning utan att WordPress är involverat.

Wordpress begränsar webbdesigners och utvecklare

Som professionella designers designar vi av en anledning, inte bara för att vara visuellt engagerande. Allt vi gör relaterar till användbarhet och funktionalitet för att engagera sig med slutanvändaren. Problemet med WordPress är att det begränsar själva designern. Som utvecklare har vi förmågan att bygga upp något kunden vill ha skräddarsytt, men ibland tillåter WordPress oss inte att implementera det. Så designers kan bli frustrerade eftersom deras idéer inte är möjliga inom WordPress. Om vi skulle använda PHP och bygga upp ett kundanpassat CMS, skulle det inte finnas några begränsningar, vi hade helt enkelt kunnat designa och bygga allt vi vill ha.

WordPress kunde varit säkrare

Med alla stora attacker (Sony) och intrång (Heartbleed) blir säkerheten en mer central roll av konversationen och stiger upp i prioriteringslistan både bland kunder och byråer. Något vi verkligen välkomnar.

Tyvärr är Wordpress inte så säkert och skyddat. Tja, inte direkt direkt rakt av i alla fall. Du behöver inte se dig om så mycket för att hitta bevis på dess säkerhetsbrister IDG.se. Bristerna i säkerheten beror främst på tredjeparts teman och plugins. Ja, vi känner inte till något CMS eller någon plattformen som är helt säker, men det finns några där ute som har färre säkerhetshål.

Låt oss ge din verksamhet den uppmärksamhet den förtjänar