Auktoritär länkbyggnad

Peter Larsson

Peter Larsson

Publicerat den 1 maj 2019
Auktoritär länkbyggnad

Länkbyggnad är praxisen att förvärva externa länkar till din hemsida. Externa länkar är länkar som riktar sig mot en domän medan de befinner sig på en separat domän. Så när besökare upptäcker din webbplats via andras blogginlägg eller andra välrenommerade webbplatser via externa länkar är det en stor chans att de blir dina lojala anhängare på grund av den auktoritet som den externa länken har gett din webbplats.

Länkbyggnad är ett sätt att berätta för sökmotorer att innehållet på din webbplats ger användbar information, och när folk följer externa länkar till ditt innehåll, inser sökmotorer att besökarna tycker mycket om din webbplats. Denna typ av webbplatsauktoritet ger en indikation till sökmotorer att din webbplats är välrenommerad i din branschnisch vilket ökar organisk rankning och organisk trafik.

Det är dock viktigt att fokusera på kvaliteten på de länkar du bygger, inte bara kvantiteten. Mängden länkar som är externt riktad mot din webbplats är inte nödvändigtvis lika signifikanta som de källor från vilka de externa länkarna kommer från. Genom denna ström av länkbyggnad ökar din hemsidas auktoritet vilket i sin tur ökar organisk trafik och processen fortsätter att utveckla din webbplatspopularitet, sökranking och bygger förtroende.

Varför länkbyggnad är viktigt för SEO

Låt oss komma till rätta. Länkbyggnad är viktigt för ditt företag, eftersom det är en stor faktor när du kvalificerar din webbplats som viktig och visar den på Google som sådan. Det är ett av de viktigaste verktygen för off-page SEO.

Googles grundare, Larry Page, introducerade begreppet PageRank som ett verktyg för att mäta kvaliteten på en sida baserat på antalet länkar som riktar sig till det, bland annat som användning av nyckelord och citat. Även om detta inte är det enda sättet att rangordna webbplatser, hjälper effektiv länkbyggnad att skapa en ansedd online närvaro för ditt företag. Länkbyggnad är en stämpel av förtroende och förtroende för ditt företag.

Lika viktigt som att förstå länkbyggnad, är det viktigt att förstå missförhållandena med länkuppbyggnad och de sätt som Google har uppdaterat sin algoritm för att rensa sökresultat från oförtjänta webbplatser.

Google svarade och fortsätter att svara på den här felaktiga länkbyggnaden med uppdateringar som filtrerar bort oönskade webbplatser. Felaktig länkbyggnad kan minska dina framsteg och associera ditt företag till negativa metoder.

Städa länkar

Verksamheter med en webbsida som varit aktiv i flertalet år har ofta byggt upp en länkportfölj innehållande från tiotal länkar till flera tusentals. Men om man ser på hur länkbyggnad såg ut för flera år sedan så var det ofta länkbyggnad som idag inte anses ha auktoritet och ens vara en legitim länkbyggnad. Detta skapar problem idag problem för verksamheter i takt med att Google blir bättre på att upptäcka onaturlig länkbyggnad.

Proaktiv åtgärd

Webbsidor som inte har en naturlig länkbyggnad och som inte har ett aktivt arbete med sin länkstruktur blir ofta straffade och tappar successivt sina rankningspositioner. Detta gör att man behöver vidta proaktiv länkstädning för att minska riskerna med att straffas av Googles algoritmer. Detta är alltid en balans mellan position och risk.

Kontraproduktivt

Algoritmer ändras ständigt och hela webbflöden likaså. Detta tvingar även dig som har en webbplats att ändras och följa med i det ständigt föränderliga flödet. Flera verksamheter som tidigare lagt mycket pengar på länkuppbyggnad, har nu istället fått lägga pengar på att sanera dessa länkar som man tidigare betalat för och som tillfört värde till verksamheten har nu istället blivit en mardröm.

Sammanfattningsvis

Behöver du råd eller hjälp med att komma igång med länkbyggnad? Eller att kanske städa och optimera redan existerande länkar? Tveka inte att kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal. Ring oss på 046-20 99 00.

Dela