Förbättra din webbplats prestanda 2019

Peter Larsson

Peter Larsson

Publicerat den 2 mar 2019
Förbättra din webbplats prestanda 2019

I modern tid kan webbplatser skapa eller förstöra framgången för alla företag eller organisationer. Att göra en webbplats framgångsrik är potentiellt svårt, dyrt och tidskrävande men dess betydelse kan inte stressas nog. Att se till att din webbplats fungerar bra är en mycket specifik uppgift med en mängd olika möjligheter att utforska för att uppnå det. Så med det sagt är det några sätt på vilka du kan förbättra din webbplats prestanda.

1. Välj ett bra webbhotell

Billigare webbhotell kommer att resultera i webbplatser som är benägna till långsammare laddningstider, saknar grafik, buggar etc. ”Företag som har bråttom kommer att använda delad hosting, vilket innebär att de delar saker som diskutrymme med andra webbplatser på samma sajt. Men det brukar inte vara ett bra sätt att säkerställa bästa prestanda. Om du funderar på SEO, prestanda på webbplatsen, förbättra avvisningsfrekvens etc. rekommenderar vi att du väljer något dyrare, som VPS eller dedikerad hosting. Ja det kostar mer, men resultatet blir mycket bättre.

2. Layout

Hur din sida läggs upp påverkar sidans hastighet, optimering och användbarhet. En dålig layout är något som sitter på ett spektrum, så även om du tycker att din webbplats är estetiskt tilltalande kan det vara mer att göra för att säkerställa att det verkligen är optimalt för dina ändamål. Det bör också vara uppmärksamhet på konsistens, vilket säkerställer att varje webbsida följer ett övergripande struktursystem och att navigering till och från sidor ska regleras och vara lättillgänglig.

3. Font kontroll

Det kan vara frestande att, i dina ansträngningar att skapa en drömwebbplats, använda en mängd intressanta teckensnitt, textfärger och olika storlekar. Font har faktiskt en enorm inverkan på användbarhet och optimering på webbplatsen. De flesta webbplatser du besöker, särskilt för företag, innehåller mycket mer text än du inser. Om det finns konstanta ändringar av textfaktorer reduceras hastigheten på webbplatsen massivt ned och kan till och med göra det omöjligt att använda på mobiler och andra mobila enheter.

4. Mobiler och surfplattor

Till den sista punkten är ett viktigt övervägande för den moderna webbsidan hur ofta sidan kommer att ses på en annan enhet än en stationär eller bärbar dator. Vi använder våra mobiler för att surfa på webben en enorm mängd dessa dagar. Det är av största vikt att din webbplats inte bara är mobilvänlig utan mobiloptimerad. Vissa människors hela erfarenhet av din webbplats kommer att vara på mobil eller en surfplatta.

5. Välskrivet innehåll

Att ha välskrivet innehåll har tydliga fördelar och är mer subtilt. Å ena sidan garanterar välskrivet innehåll engagemang från din betraktare och försäkrar professionalism. Å andra sidan tillåter du att minimera den mängd text som behövs på din webbplats vilket kan öka laddningstiderna. Att skriva bra är lättare sagt än gjort, så webbplatsen som skrivguiden.se kan vara till stor hjälp när du börjar. Kolla in den sidan för att få en vägledning till bästa möjliga innehåll på webbplatsen.

6. Skapa fokusgrupp

Optimering av webbplatsens prestanda beror helt på den erfarenhet som en användare kanske har eller inte har på din webbplats. Om du har särskilda problem är det effektivaste sätt att hantera det är genom riktiga test. Och de verkliga testresultaten får du genom att testa det på genomsnittliga användare utan att de inser vad du testar för. Kör en fokusgrupp för att se var arbetet behöver göras.

7. Använd molnbaserad övervakning

Molnet blir ett extremt kraftfullt verktyg i verktygssatsen hos en online-professionell. Molnbaserad övervakning gör att du kan skapa din hemsida med sinnesro att det tas hand om och att, om det skulle vara ett problem, skulle du kunna ingripa från var du än är, när du behöver.

8. Video optimering

Detta är ett viktigt element, särskilt i modern tid. Video kan fungera för att ge din webbplats en ultralätt känsla, men de kan också orsaka en hel del problem med sidhastighet och optimering. Tänk på hur du vill bädda in dessa element och vilken tredjepart som behövs, oavsett om det är YouTube eller Vimeo.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis så är det faktiskt inte så svårt att få bättre webbplatsprestanda, och fördelarna är enorma för ditt företag. Det kräver lite finansiella investeringar, men främst en vilja att undersöka och bedöma vad som behöver göras och hur man ska göra vid det. Och glöm inte, allt kan förbättras – även om du redan har en bra hemsida.

Dela